top of page

Spaghetti carbonara, net echt

Bijgewerkt op: 9 aug. 2021


Voordat ik begon met allerlei diëten zoals FODMaP en glutenvrij en nu natuurlijk het histaminebeperkt dieet, at ik dolgraag spaghetti carbonara. Dit is een traditioneel kolenbrandersrecept bestaande uit ei en spek over de spaghetti. Kortom, een uitdaging om dit geschikt te maken voor een histaminebeperkt dieet. Ik heb het toch geprobeerd en ik was aangenaam verrast. Het heeft de mannen in mijn huishouden ook zeer blij gemaakt. Het is een recept zonder groenten. Dus eet van tevoren een bak groentesoep of eet er gekookte/gewokte groenten bij of een lekkere salade.

Let op! De pecorino en parmezaan zijn gerijpte kazen, niet zo lang als Nederlandse oude kaas (ongeveer 4 maanden), maar als je gevoelig bent voor oudere kazen of net bezig met het dieet, dan zou ik jonge (schapen)kaas nemen!


Voor 4 personen

Ingrediënten:

350 gram glutenvrije spaghetti (deze had ik, gezond én lekker)

25 gram roomboter

1 teen knoflook

2 eidooiers

100 ml lactosevrije slagroom (of bijvoorbeeld haverroom)

250 gerookte kipfilet (fijn gesneden, bij voorkeur van de slager) of gerookte runderspekjes (bij de betere slager)

40 gram parmezaanse kaas

40 gram pecorino

peper en zout naar smaak


Aan de slag:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt de boter en voeg de knoflook er in zijn geheel en het gerookte vlees toe. Roer de eidooiers door de (slag)room en zet even apart.

Wanneer de knoflook bruin kleurt, haal je deze uit het vet. Laat de spaghetti uitlekken en voeg deze toe aan het vlees. Haal nu de pan van het vuur, roer de eidooiers met de room en de helft van de kaas door de spaghetti. Voeg er naar smaak peper en zout aan toe.

Dien de spaghetti direct op en strooi daarna nog wat kaas over het gerecht.

Buon appetito!

902 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page