top of page

Koningsdagsoep


Oranje soep met een toef crème fraîche, gehakte macademianootjes en een takje basilicum.

Wat is er leuker dan op Koningsdag of tijdens het WK of een andere gelegenheid waarin plotseling onze vaderlandsliefde op komt zetten een oranje gerecht te serveren? En dan het liefst een gezond gerecht die fijn is voor onze lastige buiken.


Ik experimenteerde met een soep met zoete aardappel en wortel, heerlijk zoet en zacht.


Voor 4 personen:

Ingrediënten:

1 ui

2 tenen knoflook

2 zoete aardappelen

3 flinke winterwortelen

1 tl gember of geraspte gemberwortel

1 bouillonblokje zonder gistextract

1 liter gekookt water

50 gram macadamianoten

klein potje crème fraîche (of havercrème fraîche of (haver)room)

2 el olijfolie


De knoflook en ui kunnen bij overgevoeligheid ook vervangen worden door een theelepel asafoetida. De gemberwortel kan ook worden weggelaten of vervangen door een pepertje voor wie dat goed verdraagt.


Aan de slag:

Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in de hete olijfolie.

Schil en snijd de aardappelen en de wortelen in grove stukken en voeg deze toe. Voeg vervolgens de wortel, de aardappel en de gember toe, samen met het water en het bouillonblokje. Laat 20 min koken, totdat de wortel zacht is.

Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met een theelepel crème fraîche en wat grof gehakte macadamianoten.


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page