top of page

(Na)zomersalade


Een salade vol met witte kaas, bramen en ander lekkers. Opgemaakt in een diep, lichtblauw bord.

Ik vind het heerlijk om af en toe een (lauw)warme salade te eten. Doordat de salade warm wordt gegeten, wordt deze beter verdragen. Wel zo fijn bij een gevoelige buik. Ik maakte in dit recept gebruik van enkele bramen, een heerlijke nazomervrucht die ook nog eens laag in koolhydraten zit.

Kortom: een heerlijk en makkelijk recept waarbij je ook nog eens heel veel groenten binnen krijgt!


Enkele tips: je kan de witte kaas vervangen door een willekeurige zachte geitenkaas, maar ook door (gerookte) kip als je niet goed tegen melkproducten kan.

Ik maak gebruik van de saladeverrijker gegrilde groenten van Albert Heijn. Je kan ook zelf groenten grillen die voor jou goed vallen.

In plaats van bramen kan je ook ander fruit toevoegen.


Voor 2 personen

Ingrediƫnten:

1 el olijfolie

250 g gegrilde groenten gesneden

180 g bloemkoolrijst (diepvries)

100 g edamamebonen (diepvries)

handje sla naar keuze

100 g verse bramen (doormidden gesneden)

150 g witte kaas


Voor de vinaigrette:

2 el olijfolie (extra vierge)

2 el citroensap

2 el fijngesneden kappertjes

1 el basilicum

1 el peterselie

zout en peper naar smaak


Aan de slag:

Bak op hoog vuur de bloemkoolrijst met de edemamebonen. Voeg na vijf minuten de gegrilde groenten toe en bak deze deze op middelmatig vuur nog een paar minuten mee.

Maak de vinaigrette door alle ingrediƫnten bij elkaar te voegen. Zet het vuur uit en roer de vinaigrette erdoorheen.

Maak nu de salade op: leg een handje sla op een bord en schep daar het mengsel uit de pan bovenop. Verdeel hierover de bramen en brokkel ten slotte de witte kaas eroverheen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Bedankt voor het inschrijven!

© 20230 by SchrijfSter. Proudly created with Wix.com

bottom of page