(Na)zomersalade
- Marianne Nijnuis

- 3 sep
- 1 minuten om te lezen

Ik vind het heerlijk om af en toe een (lauw)warme salade te eten. Doordat de salade warm wordt gegeten, wordt deze beter verdragen. Wel zo fijn bij een gevoelige buik. Ik maakte in dit recept gebruik van enkele bramen, een heerlijke nazomervrucht die ook nog eens laag in koolhydraten zit.
Kortom: een heerlijk en makkelijk recept waarbij je ook nog eens heel veel groenten binnen krijgt!
Enkele tips: je kan de witte kaas vervangen door een willekeurige zachte geitenkaas, maar ook door (gerookte) kip als je niet goed tegen melkproducten kan.
Ik maak gebruik van de saladeverrijker gegrilde groenten van Albert Heijn. Je kan ook zelf groenten grillen die voor jou goed vallen.
In plaats van bramen kan je ook ander fruit toevoegen.
Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
1 el olijfolie
250 g gegrilde groenten gesneden
180 g bloemkoolrijst (diepvries)
100 g edamamebonen (diepvries)
handje sla naar keuze
100 g verse bramen (doormidden gesneden)
150 g witte kaas
Voor de vinaigrette:
2 el olijfolie (extra vierge)
2 el citroensap
2 el fijngesneden kappertjes
1 el basilicum
1 el peterselie
zout en peper naar smaak
Aan de slag:
Bak op hoog vuur de bloemkoolrijst met de edemamebonen. Voeg na vijf minuten de gegrilde groenten toe en bak deze deze op middelmatig vuur nog een paar minuten mee.
Maak de vinaigrette door alle ingrediƫnten bij elkaar te voegen. Zet het vuur uit en roer de vinaigrette erdoorheen.
Maak nu de salade op: leg een handje sla op een bord en schep daar het mengsel uit de pan bovenop. Verdeel hierover de bramen en brokkel ten slotte de witte kaas eroverheen.



Opmerkingen