top of page

Rettichsoep met zoete aardappel

Bijgewerkt op: 31 okt. 2021

Ik had van het weekend 'finger foods' gemaakt voor bij de televisie om samen met zoon te eten. Ik had voor mezelf een rettich gehaald (onder het mom 'eens wat anders'). Ik moet zeggen dat de rettich rauw niet mijn groente is. Het smaakt een beetje als radijs, maar dan veel sterker. Dat vind ik persoonlijk niet zo heel lekker. Maar ja, ik had nu wel een enorme wortel in de groentelade en vroeg mij af wat ik daarmee kon. Soep maken wellicht? Ik heb het gewoon geprobeerd en vond het zó lekker dat ik het volledige recept graag met jullie deel. De sterke smaak die mij niet zo aanspreekt was weg en het was een heerlijk romig, zacht soepje geworden die me voor veel buiken erg goed lijkt.

Ik had gisteren ook al een aparte soep trouwens. Dat was met knolselderij en courgette (die kun je maken met het basisrecept voor soep en als groente een halve knolselderij en twee courgettes). Deze was ook heerlijk romig!

Ingrediënten:

1 ui

1 teen knoflook

4 wortelen in kleine stukjes (of een winterpeen)

2 zoete aardappelen

1 rettich

1 eetlepel honing

handje tijm

1 bouillonblokje (zonder gistextract)

3 el olijfolie


Let op! Ui en knoflook kunnen bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven. De ui en knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie.


Aan de slag:

  1. Snij de ui, knoflook en wortel fijn. Snij de aardappel en rettich in kleine blokjes.

  2. Fruit de ui en knoflook in de hete olie.

  3. Voeg de wortel toe en laat een paar minuutjes mee garen.

  4. Voeg de aardappel en de rettich toe. Voeg vervolgens (bijna) een liter heet water toe totdat de groenten net onder water staan. Voeg het bouillonblokje toe.

  5. Laat 20 minuten koken. Voeg vervolgens de tijm en de honing toe en laat nog 5 à 10 min zachtjes koken.

  6. Pureer de soep en klaar is Kees (of Klara of...).

  7. Geniet!

1.291 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page