top of page

Omelet zonder ei

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2021

Ik kwam een product tegen bij de biowinkel en ik moest het gewoon proberen. Het is een eivervanger, speciaal bedoeld om er omeletten, scrambled egg en dergelijke mee te maken. Het is een product van Orgran en de andere eivervanger voor cake en dergelijke -egg replacer- is bij de meesten van ons wel bekend, maar deze was mij niet bekend en ik moet eerlijk zeggen dat ik er gelijk fan van ben! Het heet Vegan easy egg en ziet er zo uit. (Inmiddels is er een nieuwe verpakking en ziet het product er bijna hetzelfde uit als de 'egg replacer'.

Vegan Easy Egg, Orgran

Ik heb er een omeletje mee gemaakt en ik heb het spul gebruikt in mijn recept voor brood. In dat recept vervang ik de vier eieren door 50 gram Easy egg en 240 ml water en 2,5 theelepel olie. Ik laat dan wel 100 ml water weg van de oorspronkelijk 375 ml water omdat het deeg anders wel erg nat wordt (en blijft).


Maar ik wil jullie natuurlijk niet het recept voor een lekker en makkelijk omeletje onthouden.


Ingrediënten voor 2 personen

1/2 uitje en een teentje knoflook voor de liefhebber

1/2 paprika

wat gesneden champignons en/of

wat gesneden spitskool en/of

broccoli (kortom de restjes groenten uit je groentenlade)

Handje geraspte jonge kaas of mozzarellakaas (of verkruimelde geitenkaas)

Snufje zout

50 gram Easy egg

240 ml water

Olijfolie


Let op! Ui en knoflook kunnen bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven, net als paprika en champignons. De ui en knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie. Andere groenten die lekker zijn in een omelet zijn courgette, koolsoorten en (bleek)selderij.


Aan de slag:

Snijd de groenten die je in je omelet wilt hebben. Mix de Easy egg met het water, een snufje zout en de olijfolie. Ik gebruik de keukenmachine voor het mixen omdat ik anders klontjes houd. Voeg hierna de kaas toe aan het mengsel en mix dit kort mee.

Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Bak hierna de overige groenten een aantal minuten mee. Spatel vervolgens het dikke 'eimengsel' over de groenten in de pan en zet het vuur op een middelhoog (of iets lager) vuurtje en leg een deksel op de pan. Controleer na een minuut of vijf of het mengsel mooi stolt en of het niet te hard gaat (de onderkant mag bruin, maar liever niet zwart worden.... ). Als de bovenkant is gestold leg je een bord op de pan zodat het bord de gehele pan bedekt. Keer vervolgens de omelet om. Schraap de pan leeg en schuif voorzichtig met hulp van een spatel de omelet omgekeerd weer terug in de pan. Laat nog twee minuutjes bakken en daarna is het genieten geblazen!625 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page