top of page

Spitskool roerbak met gierst


Gierst, dat klinkt niet heel erg lekker en toch is het heel smakelijk, mits je het klaar maakt met een klein trucje. Je kunt namelijk de bittere smaak kwijt raken door de gierst eerst te roosteren voor je het kookt. En daarna heeft het een heerlijke, zachte nootachtige smaak. Bijkomend voordeel: het is voor mensen met een histamine-intolerantie een heel fijn alternatief voor rijst en aardappels.

De spitskool is erg lekker door deze te roerbakken met een scheutje (plantaardige) room. Een stukje kippendijfilet erbij en je maaltijd is klaar!


Voor 1 persoon

Ingrediënten:

250 gram spitskool

10 gram hennepzaad

2 el olijfolie

2 el haverroom (of een andere roomsoort die je goed verdraagt)

evt. 1 ei

100 gram kippendijfilet

50 gram gierst

zout


Aan de slag:

Rooster de gierst in een droge koekenpan zonder olie gedurende een paar minuten. Houd de gierst continue in beweging en zorg dat je een kommetje of ander pannetje hebt klaar staan voor wanneer de korrels kleuren. Als de korrels bruin kleuren, giet ze dan zo snel mogelijk uit de koekenpan. Breng de gierst vervolgens met 125 ml water en een snufje zout aan de kook gedurende 20-25 min (of volg de aanwijzingen op de verpakking). Zorg dat de gierst niet aanbrandt.


Bak ondertussen de kipfilet in een koekenpan met wat olijfolie gaar (15-20 min). Snijd vervolgens de spitskool in smalle reepjes en was deze. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de spitskool gedurende 4-5 minuten. Blus af met de room. Als je tegen ei kan, kluts dan de ei met de room en giet deze over de kool heen. Verwarm nog een minuutje of twee door.

Serveer met de gierst en strooi de hennepzaadjes over de kool. Geef nog een paar draaien met de zoutmolen en naar wens met de pepermolen.

Eet smakelijk!


206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page