Wie wil dat nu niet? Af en toe heel lui een pizza in de oven schuiven, en dan lekker op de bank filmpje kijken? Het kan! Zelfs met een moeilijke buik.

Ingrediënten (voor één pizza):
Eén pizzabodem van Schär of Procelli of BFree. In alle producten kunnen ingrediënten zitten die je mogelijk niet verdraagt, pas vooral op met Schär. In dat geval excuseer ik mij voor mijn enthousiasme. Wat wél altijd kan is zelf een pizzabodem maken. Bijvoorbeeld via dit recept (vervang gerust de.kokosbloemsuiker door gewone suiker en de kokosolie door olijfolie). Maak dit van te voren, vries het in en haal tevoorschijn bij je gemaakte filmplannen!
Een eetlepel tomatenpuree
Blik artisjokharten
Mespuntje zout
Een achtste bouillonblokje
Scheutje heet water
Snufje suiker
Een halve theelepel tijm
Een halve theelepel oregano
Een halve theelepel basilicum
Blik artisjokharten
50 gram geitenkaas of geraspte mozzarella
Let op! Niet iedereen kan tegen tomatenpuree. Maak in dat geval je eigen saus door een groente te pureren welke wél goed gaat (pompoen, paprika, bietjes). Je kan ook de geitenkaas op de bodem smeren met daaroverheen (verse) basilicum gevolgd door de artisjokken/maïs/champignons.
Aan de slag:
Roer in een kommetje de tomatenpuree met het zout, bouillonblokje, water, de suiker en de kruiden goed door elkaar.
Besmeer de bodem met de kruidige tomatensaus.
Snijd de artisjokharten in kleine plakjes en verdeel ze over de pizza. Ik gebruik meestal het hele blik op één hartje na (die ik de volgende dag op brood doe).
Verdeel de geraspte mozzarella of de geitenkaas over de pizza. Strooi er eventueel nog wat tijm over.
Denk voor variaties aan pizza met gehakt (even aanbraden voordat je het op de pizza doet), maïs of witte champignons.
コメント