Een makkelijke, maar heerlijke maaltijd met kip én veel groenten. Ook weer dank ik de mensen van Lekker en Simpel voor de inspiratie. Maar hierbij de histaminearme versie!
Recept voor 3 à 4 personen
Tijd: 25 min.
Ingrediënten:
180 gr paellarijst
1 ui
2 tenen knoflook
350 gr kipfilet
3 stengels bleekselderij
200 gram wortelen
1 grote paprika
200 gr diepvriesdoperwten
klein blikje maïs
blikje tomatenpuree (deze kun je gerust ook weg laten)
eetlepel appelazijn
500 ml kippenbouillon (zonder gist(extract)!)
zout en peper naar smaak
Let op! Ui en knoflook kunnen bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven, net als paprika en doperwten. De ui en knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie. De doperwten kun je vervangen door extra maïs toe te voegen. De paprika is eventueel te vervangen door wortel en/of courgette. De tomatenpuree kun je ook weglaten, wanneer de paella te droog wordt, voeg dan een klontje (room)boter toe.
Aan de slag:
Snipper de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortelen (bijvoorbeeld met de keukenmachine), snijd de paprika en de kip in blokjes.
Fruit de ui met de knoflook tot ze licht kleuren. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze gaar. Voeg vervolgens de paprika, bleekselderij en wortelen toe en laat nog vier minuten mee bakken. Doe vervolgens de rijst in de pan en roer even goed door. Nu kan je de bouillon toevoegen, samen met de doperwten en de tomatenpuree. Roer weer goed door en laat 15 minuten pruttelen onder regelmatig doorroeren. Het kan zijn dat je wat extra vocht moet toevoegen om de rijst gaar te krijgen. Voeg nu de appelazijn en de maïs toe. Laat nog een minuutje doorwarmen, voeg peper en/of zout naar smaak toe en klaar is Klara (of Kees).
Comments