Ik vind dit één van de lekkerste recepten die er bestaan en het is zo simpel als wat: groenten uit de oven. Ik ben sowieso gek op knolgroenten, lekker zoet. Je doet ze bij elkaar in een ovenschaal, even geduld en klaar is Klara (of Kees).
Ingrediënten:
250 gram bieten
200 gram zoete aardappel
100 gram aardpeer/wortel/pastinaak
150 ml perensap of appelsap
1 theelepel appelazijn
1 eetlepel tijm
2 eetlepels olijfolie
NB. Er zijn meerdere mensen die overgevoelig reageren op bietjes. Kies in dat geval voor andere knollen (meer wortel en pastinaak kan natuurlijk ook). Pas op met aardpeer, dit is een heerlijke groente, maar door de grote hoeveelheid fructanen kan dit knolletje voor winderigheid zorgen.
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bieten en snijd ze in plakjes of blokjes. Zorg dat de stukken niet te dik zijn, anders wordt het niet gaar in de oven. Schil en snij de zoete aardappel en overige groenten in partjes.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Doe de groenten in de schaal.
Mix de sap met de appelazijn, tijm en een eetlepel olijfolie en giet dit over de groenten.
Zet vervolgens voor minimaal drie kwartier in de oven. Schep af en toe om. De bieten hebben de meeste tijd nodig en als je van zacht houd, hebben zij waarschijnlijk nog wat extra tijd nodig.
Lekker met een stukje kippendijfilet van de grill!
Comments