top of page

Lekkere rozijnenbollen/muffins

Foto van schrijver: Marianne NijnuisMarianne Nijnuis

Mijn kinderen eten graag krentenbollen en ik had er opeens zo'n zin in! Dus ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden en ik heb een recept gevonden die ik graag met jullie deel. Het resultaat was heel behoorlijk moet ik zeggen, het smaakte naar krentenbol! Maar eerlijk is eerlijk, het zag er meer uit als een muffin.

Met dank aan Glutenvrij&zo.


Voor 5 muffins

Ingrediƫnten:

50 gram amandelmeel (of fijn gemalen amandelen)

25 gram kokosmeel

2 eieren of eivervangers

2 el kokosolie gesmolten (maar niet warm)

2 tl bakpoeder

1 el kokosbloesemsuiker

50 ml water

50 gram rozijnen

snufje zout

1/2 tl kaneel of kardemom

1/2 tl gemalen anijszaad





Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijn in warm water. Meng vervolgens de droge ingrediƫnten (amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout en kruiden). Meng in een andere kom het water met de kokosolie en de eieren of eivervangers. Voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediƫnten en roer goed door. Voeg vervolgens de rozijnen toe.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en plaats deze in de oven voor 20 min.






408 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Koningsdagsoep

Koningsdagsoep

Herfstbobotie

Herfstbobotie

Comments


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Bedankt voor het inschrijven!

© 20230 by SchrijfSter. Proudly created with Wix.com

bottom of page