Mijn kinderen eten graag krentenbollen en ik had er opeens zo'n zin in! Dus ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden en ik heb een recept gevonden die ik graag met jullie deel. Het resultaat was heel behoorlijk moet ik zeggen, het smaakte naar krentenbol! Maar eerlijk is eerlijk, het zag er meer uit als een muffin.
Met dank aan Glutenvrij&zo.
Voor 5 muffins
Ingrediƫnten:
50 gram amandelmeel (of fijn gemalen amandelen)
25 gram kokosmeel
2 eieren of eivervangers
2 el kokosolie gesmolten (maar niet warm)
2 tl bakpoeder
1 el kokosbloesemsuiker
50 ml water
50 gram rozijnen
snufje zout
1/2 tl kaneel of kardemom
1/2 tl gemalen anijszaad
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijn in warm water. Meng vervolgens de droge ingrediƫnten (amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout en kruiden). Meng in een andere kom het water met de kokosolie en de eieren of eivervangers. Voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediƫnten en roer goed door. Voeg vervolgens de rozijnen toe.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en plaats deze in de oven voor 20 min.
Comments