top of page

Kokosdadelballetjes
Dit is een heel eenvoudig recept voor een lekker en verantwoord tussendoortje! Klinkt goed toch? Ik heb dit recept gebaseerd op die van The Green Creator, maar zodanig aangepast dat het veel lekkerder werd. Daarnaast heb ik paranoten toegevoegd, deze bevatten veel selenium, een nuttig stofje waar je anders moeilijk genoeg van binnen krijgt bij een histaminearm dieet.

Voor mensen die net met het dieet zijn begonnen zou ik niet meer dan 1 balletje per dag eten omdat gedroogd fruit meer histamine bevat net als de noten. Je zou de paranoten dan nog kunnen vervangen door macadamianoten en de cacao achterwege laten.

Hou je niet van kokos? Vervang dan het kokosmeel door havermeel/gemalen havermout.


Voor ongeveer 20-25 hapjes

Ingrediënten:

150 gram dadels, bijvoorbeeld Medjoul dadels

100-150 ml water

50 gram paranoten

30 gram kokosmeel

kokosrasp en/of rauwe cacao voor de buitenzijde


Aan de slag:

Doe de paranoten in de keukenmachine en maal deze tot fijne stukjes. Doe deze in een mengkom. Doe nu de dadels met het water in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Voeg eventueel extra water toe als het te droog is. Roer de pasta door de paranoten. Voeg nu beetje bij beetje het kokosmeel toe en roer dit goed door. Je krijgt nu een kneedbaar deeg waar je de balletjes van kan rollen. Ik rolde balletjes ter grootte van een flinke aardbei. Rol het balletje daarna door het kokosschaafsel, door de cacao of allebei voor de liefhebber. Bewaar de balletjes in de koelkast, daar stijven ze nog wat op. Eet smakelijk!

406 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page