top of page
Foto van schrijverMarianne Nijnuis

Gegratineerde rijstschotel met groenten en gehakt



Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

200 gram zilvervliesrijst

250 gram rundergehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

250 wortelen

2 paprika's

2 lente-uitjes

200 gram doperwten (blik of diepvries)

1/2 tl kurkuma

1 tl oregano

1 eetlepel rijstebloem

1 (runder)bouillonblokje

200 ml water

20 gram glutenvrije paneermeel

60 gram jonge kaas

wat olijfolie om te bakken en om de ovenschaal in te vetten



Let op! Ui en knoflook kunnen bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven. De ui en knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie. De paprika kun je vervangen door elke groente die je goed verdraagt, zoals bijvoorbeeld courgette. Ook de doperwten zijn prima te vervangen, denk aan bijvoorbeeld maĆÆs.



Aan de slag:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200-220 graden.

Snipper de ui, knoflook en wortelen. Snijd de paprika's en lente-uitjes. Fruit de ui met het knoflook tot het glazig is en voeg daarna de gehakt toe. Wanneer deze gekleurd is, voeg je de wortel en paprika toe. Als je diepvrieserwten gebruik, voeg je deze nu toe. Bij erwten uit blik of pot nog even wachten. Roerbak dit geheel een minuut of vijf goed door. Voeg nu het water met het bouillonblokje, de kruiden en de rijstebloem toe. Nu kan de gekookte rijst samen met de blikerwten en het lente-uitje erbij. Voeg eventueel zout en/of peper toe.

Doe vervolgens dit geheel in een ingevette ovenschaal. Meng het paneermeel met de kaas en strooi dit gelijkmatig over de rijst. Zet de schotel voor ongeveer kwartier in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Eet smakelijk!


2.056 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Koningsdagsoep

Herfstbobotie

Kommentarer


bottom of page