Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
200 gram zilvervliesrijst
250 gram rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
250 wortelen
2 paprika's
2 lente-uitjes
200 gram doperwten (blik of diepvries)
1/2 tl kurkuma
1 tl oregano
1 eetlepel rijstebloem
1 (runder)bouillonblokje
200 ml water
20 gram glutenvrije paneermeel
60 gram jonge kaas
wat olijfolie om te bakken en om de ovenschaal in te vetten
Let op! Ui en knoflook kunnen bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven. De ui en knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie. De paprika kun je vervangen door elke groente die je goed verdraagt, zoals bijvoorbeeld courgette. Ook de doperwten zijn prima te vervangen, denk aan bijvoorbeeld maĆÆs.
Aan de slag:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
Snipper de ui, knoflook en wortelen. Snijd de paprika's en lente-uitjes. Fruit de ui met het knoflook tot het glazig is en voeg daarna de gehakt toe. Wanneer deze gekleurd is, voeg je de wortel en paprika toe. Als je diepvrieserwten gebruik, voeg je deze nu toe. Bij erwten uit blik of pot nog even wachten. Roerbak dit geheel een minuut of vijf goed door. Voeg nu het water met het bouillonblokje, de kruiden en de rijstebloem toe. Nu kan de gekookte rijst samen met de blikerwten en het lente-uitje erbij. Voeg eventueel zout en/of peper toe.
Doe vervolgens dit geheel in een ingevette ovenschaal. Meng het paneermeel met de kaas en strooi dit gelijkmatig over de rijst. Zet de schotel voor ongeveer kwartier in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Eet smakelijk!
Kommentarer