Ik -en mijn gezin- houden erg van een makkelijke pasta door de week. Broccoli is lekker en gezond. Dus wat is er nu beter dan een pasta mét broccoli? De gerookte kip geeft het recept net even wat meer vergeleken met gewone kipfilet. Maar als je dat niet verdraagt, dan is gewone kipfilet ook erg lekker.
Dit recept is ook erg lekker met champignons. De witte champignons staan als veilig op de SIGHI-lijst. Ik reageer er ook niet op. Maar ja, ook dat is weer een kwestie van uitproberen...

Ingrediënten:
300 gram (gerookte) kipfilet
Grote stronk broccoli
2000 ml haverroom
2 tenen knoflook
250g champignons (eventueel)
250g glutenvrije pasta, bij voorkeur volkoren.
Basilicum, handje vers of theelepel gedroogd
Peper en zout
Eetlepel olijfolie
Let op! Knoflook kan bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven, net als champignons. De knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie. De champignons kun je ook weglaten, want alleen met en broccoli is deze pasta ook erg lekker!
Aan de slag:
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Was deze en kook deze 10 minuten.
Snijd de knoflook zeer fijn (of gebruik een knoflookpers). Snijd de kip in blokjes en de champignons in plakjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking in water met zout.
Roerbak de kip met de knoflook gedurende 2 minuten, voeg vervolgens de champignons toe en roerbak tot deze zacht zijn. Voeg vervolgens de broccoli en de room toe en laat nog een paar minuten sudderen. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
De pasta kan desgewenst toegevoegd worden aan de saus of apart worden geserveerd.
Lekker met een frisse groene salade.
Ha Marianne, bedankt voor dit lekkere recept. Fijn dat jij wel gerookte producten kan verdragen! De SIGHI lijst geeft rook producten een 3 dus vervang in het door gewone kipfilet. Keep on going!