Blauwebessenpudding
- Marianne Nijnuis
- 4 jan 2021
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 7 apr 2021

Toetjes zijn ook lastig, zeker als je ook niet tegen koemelkeiwitten kan. Maar dit is een recept waarmee je indruk kunt maken op je familie en vrienden. Of nee, beter van niet. Lekker zelf opeten! :)
Ingrediënten:
- 350 g blauwe bessen (mag uit de vriezer)
- 200 ml kokosmelk
- 75 ml amandelmelk
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel agar agar
Let op! De limoensap kan ook een reactie geven bij overgevoeligheid voor histamine. Vervang in dat geval de limoensap door een theelepel appelazijn.
Aan de slag
Breng de blauwe bessen samen met de kokosmelk, de amandelmelk en de suiker aan de kook. Laat dit eventjes koken en voeg naar behoefte de limoensap toe (of meer suiker). Haal ongeveer 100 ml uit het pannetje en voeg hier de agar agar aan toe, roer dit goed door en doe het mengsel weer terug in de pan. Laat nog twee minuutjes zachtjes doorkoken en roer goed door.
Doe vervolgens het hete mengsel in een puddingvorm van 500 ml (spoel deze af met koud water) of in kleinere puddingvormpjes of gewoon in kleine schaaltjes. Dek dit af met de bijhorende deksels of gebruik keukenfolie (leg de folie direct op de vloeistof). Laat vervolgens drie uur in de koelkast opstijven.
Dit is héél erg lekker met chocoladesaus (maak deze met rauwe cacaopoeder!).
Hi! Weet je zeker dat 1 theelepel agar agar klopt? Ik heb het recept precies gevolgd maar het is geen ( gelachtige) pudding geworden 🙁