top of page

Aziatische wrapsOnder het mom 'weer eens wat anders' maakte ik een aziatische wrap. Ik werd geïnspireerd door een recept op Lekker en Simpel en maakte er mijn eigen histaminearme versie van. Ik vond het zo'n fijn recept dat ik deze jullie niet wil onthouden.


Voor twee personen/vier kleine wraps

Ingrediënten:

2 wraps (ik gebruikte deze die weinig ingrediënten bevatten en lekker soepel zijn)

1 kleine ui

1 teen knoflook

150 gr kipgehakt

2 el cocos aminos

250 gr roerbakgroenten naar keuze (ik gebruikte 150 gram in reepjes gesneden spitskool, een handje paprika en 100 gram taugé)

0,5 tl kurkuma

1 tl gember

zout en peper


Let op! Ui en knoflook kunnen bij overgevoeligheid voor histamine reactie geven. De ui en knoflook kun je vervangen door asafoetida (duivelsdrek), een geel kruid dat goed wordt verdragen in geval van histamineintolerantie.

Kipgehakt kun je zelf maken wanneer je een gehaktmolen hebt op bijvoorbeeld je keukenmachine, maar de meeste slagerijen kunnen dit ook vers voor je draaien. Gebruik anders gewoon stukjes kipfilet.

Gember is in principe niet histamineverhogend, maar lang niet iedereen kan hiertegen. Ben je net begonnen met het dieet, laat dit ingrediënt dan gewoon achterwege.


Aan de slag:

Snipper de ui en de knoflook en zet de roerbakgroenten klaar. Fruit de ui en de knoflook op hoog vuur in bijvoorbeeld een wok. Voeg wanneer de ui begint te kleuren de gehakt (of kipstukjes) toe en roerbak tot deze bruinig kleurt. Voeg daarna de roerbakgroenten en de kruiden toe en laat nog een minuut of drie meebakken. Daarna op smaak brengen met de cocos aminos en wat peper en zout. Doe het groentenmengsel tussen de wrap en dien gelijk op. Lekker met een salade en wat crème fraîche.477 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page